Harry

Aanstaande vrijdag, 8 maart, starten we na de carnaval met het na-Carnavalstoernooi voor de jeugd en om 20:30uur een rapid schaakavond voor de oudere jeugd en de senioren. Hieronder de aangepaste agenda tot en met het einde van het seizoen.

Kalender_1mrt19_einde_seizoen

Op zaterdag 23 maart 2019 mogen wij weer het Grote Basisscholen Schaaktoernooi organiseren.
Gezocht: vrijwilligers! Geef je a.u.b. per email bij mij op.

Waarom organiseren wij, als Rode Lopers dit ook al weer?
(a) omdat we gevraagd zijn door de NBSB jeugdleider
(b) om een goede organisatie neer te zetten is een team nodig, team Rode Lopers dus
(c) om al die kinderen van de diverse basisscholen een fijne en onbezorgde schaakdag te bezorgen
(d) om als team Rode Lopers samen een mooie organisatie-dag voor ons zelf weg te zetten, dat verbeterd de onderlinge saamhorigheid en cohesie
(e) om het jeugdschaken op basisscholen en jeugdschaken in het algemeen te promoten
(f) voor de gezellige Indisch/Chinese maaltijd samen, na afloop van het toernooi

Dit is maar één zaterdag per jaar, terwijl je bijna elke week kan voetballen, hockeyen, volleyballen, paardrijden, zwemmen, naar de (water)scouting e.d. kunt. Lees verder

Vrijdag 21 december 2018: GEEN schaken

Vrijdag 28 december 2018 om 18:45u: Opa Henks Oliebollentoernooi voor jeugd- en seniorenleden. Dit supergezellige Oliebollentoernooi staat open voor jeugd- + senioren leden en familieleden van leden. Let op, we beginnen om 18:45uur, dus mamma’s, pappa’s, oma’s, opa’s, zussen, broers, tantes, ooms, nichtjes, neefjes, vriendinnetjes, vriendjes iedereen mag meedoen. Meld je maar bij mij aan, dan weten we ongeveer wat we aan oliebollen moeten inkopen. Lees verder


p1010144kl.jpg p1010474_350.jpg amerstreek6.jpg  amerstreek1.jpg  p1010133kl.jpg Schaken is fun!

Schaakvrienden en -vriendinnen,

Zaterdagmiddag 17 november 2018 is mede-oprichter en vriend Henk Janssen overleden. Henk begon zijn schaak carrière rond 1985 toen zijn zoon Henk-Jan begon met club-schaken. Al snel werd Henk bij het schaken betrokken. Vooral bij het jeugd schaken in Oosterhout en omgeving. Jarenlang was hij jeugdvoorzitter. Henk werd in de hoedanigheid van NBSB jeugddistrictsleider voor het district Breda, ook kartrekker van het Grote Bassischolen Jeugdschaaktoernooi in het Oelbert en deed dit meer dan 30 jaar. Wie heeft er niet mee geschaakt op dit toernooi? Henk werd de ‘suikeroom’ van de vrijwilligersfeesten voor de jeugdvrijwilligers, die hij sponsorden. Dat deed hij met veel plezier en genoot hier enorm van. Hij werd ook club-voorzitter van s.v.D4 en sponsorde hier ook het eerste team, toen de reguliere sponsoren het af lieten weten. Samen met enkele schaakvrienden richtte Henk in 2009 esv Rode Lopers op. Een jeugdschaakvereniging die moest uitgroeien tot een volledige schaakvereniging waarbij de jeugd ‘automatisch en vanzelf’ door zou groeien tot de senioren afdeling. Zijn visie is inmiddels uitgekomen. Rode Lopers is uitgegroeid tot de grootste schaakvereniging van Oosterhout met zo’n 55 leden.

In 2001 werd hij Lid van Verdienste van s.v. D4, in 2018 Lid van Verdienste van esv Rode Lopers en Lid van Verdienste van de Noord Brabantse Schaak Bond. In aanvraag is ook de gemeentepenning van de gemeente Oosterhout, maar dat gaat hij helaas zelf niet meer meemaken. Allemaal dik, dik en dik verdiend.  De laatste vijf jaren gaf Henk vooral schaakles aan clubjes ouderen in Oosterhout en Dorst. Ook dat deed hij met veel plezier. Een schaakdier in de meest positieve zin van het woord.

Rode Lopers verliest met Henk iemand die altijd het beste voor had met het schaken in Oosterhout en omgeving. Hij hield ons allemaal scherp. Rust zacht beste man, rust zacht …

Namens alle leden, vrijwilligers en schaakouders wensen wij zijn vrouw Elly, zijn zoon Henk-Jan, schoondochter, kleinkinderen en verdere familie heel veel kracht, liefde en sterkte toe.

Harry Szöke.
– trotse voorzitter van esv Rode Lopers
– en samen met Henk, mede jeugddistrictsleider van het NBSB district Breda
Lees verder

Het bestuur van esv Rode Lopers heeft unaniem besloten om Henk Janssen, mede oprichter en schaakdier in de meest positieve zin van het woord, te benoemen tot ‘Lid van Verdienste’ van Rode Lopers.  Henk is de eerste die deze eer per 21 oktober 2018 toekomt. 9½ jaar geleden richtten Sjo Smeets, Bas Buytenhek, Harry Szöke en Henk Janssen, esv Rode Lopers op. Schaken in de breedte, gericht op het jeugdschaken met een seniorenafdeling. Met zijn 4-en dus. Al snel komen er meer leden. Na 1 jaar zijn we al meer dan verdubbeld in leden aantal: 9. Nu 9½ jaar later zijn we met 55+ leden de grootste schaakvereniging van Oosterhout nb. En booming!

 

Henk is behalve ‘Lid van Verdienste’ van esv Rode Lopers, ook sinds juni 2001 ‘Lid van Verdienste’ van s.v. D4.
Schaken, organiseren en verbinden zit in Henks genen. Teambuilding is zijn lijfspreuk. Zo is hij al jaren jeugd districtsleider van het district Breda van de Noord Brabantse Schaakbond. De laatste 9 jaar samen met ondergetekende. Het Grote Basisscholen jeugdschaaktoernooi is onder zijn leiding uitgegroeid tot een begrip in Oosterhout en omstreken. Op een gegeven moment deden er 212 schakertjes van Zundert tot en met Werkendam mee aan het Grote Basisscholentoernooi. Werkelijk uniek! De laatste jaren geeft Henk (gratis) schaakles aan diverse groepjes ouderen in Oosterhout en Dorst en is hij vanwege zijn gezondheid niet meer zo vaak op vrijdagavond bij Rode Lopers aanwezig.

Harry,
trotse voorzitter van esv Rode Lopers
‘Schaken is fun!’