Jeugdcompetitie

In de zesde ronde had koploper Stijn een zware loting, beide uitdagers Pieter en Eric (nummer 2 en 3) stonden op het programma. Tegen Eric ging Stijn voortvarend van start. Met een goede combinatie wist hij van Eric te winnen. Tegen Pieter had Stijn het wat zwaarder. Na goed spel stonden er op het bord nog een toren van Pieter tegen enkele pionnen van Stijn op het bord. Pieter sloeg deze pionnen op één na op het bord. Het zag er naar uit dat Pieter ging winnen maar zag helaas de winnende zet niet. Toen Stijn promoveerde en Pieter vergat er remise van te maken om met zijn toren de gepromoveerde dame er af te slaan, ging het uiteindelijk toch mis voor Pieter waardoor Stijn ook deze partij wist binnen te slepen. Hierdoor heeft Stijn zijn directe concurrenten op een grotere achterstand gezet. Eric wist wel van Floyd te winnen en ook Pieter zette zijn tweede partij, ook tegen Floyd, in een winst om waardoor ze wel nummer 2 en 3 in het klassement bleven. Jesse won in de topper met Kyomi de partij waardoor Kyomi helaas niet meer een 100% heeft. Iedere speler in de competitie heeft nu wel minimaal 1 partij verloren. Hannah wist als enige top 10 speler samen met Stijn beide partijen te winnen waardoor ze gestegen is van plaats 10 naar plaats 4. Cas wist ook beide partijen te winnen, hij is gestegen naar plaats 10.

DSC02073 (Medium)

*Hannah won beide partijen:

De ranglijst en resultaten zijn hieronder weergegeven:

Lees verder

Afgelopen vrijdag werden wedstrijd 9 en wedstrijd 10 van de jeugdcompetitie gespeeld. Met de terugkeer van Daan Roovers in de jeugdcompetitie stonden er enkele toppers op het programma. Daan had een zware vuurdoop met partijen tegen koploper Stijn en Hannah. Helaas lukte hij niet om een van de partijen in een overwinning om te zetten. Stijn won dus van Daan maar won ook de topper tegen zijn broertje Olivier. Doede speelde een dijk van een partij tegen Eric en wist van Eric te winnen. Eric won op zijn beurt weer van Hannah. Floyd speelde ook een topper tegen Doede en won deze, waardoor ook Floyd zich bovenin gemeld heeft. Hierdoor ligt de competitie nog compleet open.

12068490_10204068863676628_5826519461848709985_o

*Kyomi speelde na de jeugdcompetitie gelijk ook mee met het HOKS!

Stijn, Floyd, Kyomi, Jesse en Rick wonnen alletwee hun twee wedstrijden. Hierdoor zijn er wat verschuivingen geweest in de stand. Stijn blijft hierdoor op de eerste plaats staan en heeft in 10 partijen 46 punten. Eric blijft ondanks het verlies tegen Doede tweede staan en heeft nu 6 punten minder dan Stijn. Pieter stond en staat blijft op de derde plek met 36 punten staan, ondanks dat hij er afwezig was. Floyd won door 2 partijen te winnen een aantal plekken en staat nu gedeeld vierde met 34 punten, samen met Doede. Gedeeld zesde staan Kyomi (als enige speler nog met 100% score) en Olivier, beide hebben ze 32 punten. 8 t/m 10 staan nu Jesse, Rik en Hannah, allen hebben ze 30 punten gescoord. Matthijs staat nu 11de met 28 punten. Stan en Brend ontlopen elkaar –  zoals gewoonlijk – niet en staan nu 12de en 13e met 26 punten. Rick heeft ook 26 punten gescoord en staat op de 14e plek. Cas en Rose staan gedeeld 15e met ieder 24 punten. Vincent heeft nu 20 punten gescoord, Daan, Nick en Colin hebben nu 18 punten en Marilène heeft nu 14 punten bij elkaar geschaakt.

Uitslagen van afgelopen vrijdag:

Lees verder

Afgelopen vrijdag werden alweer partij 7 en partij 8 van de jeugdcompetitie gespeeld. Eric, tot dan koploper van de jeugdcompetitie, moest eerst tegen Stijn Melessen en daarna tegen Olivier Melessen. Stijn wist te winnen, terwijl Olivier remise speelde, hierdoor staat Voorjaarskampioen Stijn (36 punten) nu ook in de Najaarscompetitie op de eerste plaats, gevolgd door Eric (34 punten), derde staat op dit moment Pieter (32 punten). Hij wist te winnen van Matthijs en Rose. Vierde staat Doede (28 punten), hij zette de goede lijn van afgelopen jaar voort door ditmaal van zowel Hannah als Floyd te winnen. Hierdoor staat hij dichtbij een plaats in de top drie. Olivier (26 punten) staat op dit moment op een keurige vijfde plaats. Hij heeft weer twee punten voorsprong op Rik, Floyd, Matthijs en Hannah. Aanstaande vrijdag staat het jeugdsnelschaken weer op het programma.

Doede1

*Doede, die nu keurig op plaats 4 staat.
Lees verder

Afgelopen vrijdag won Jesse van Jelmer terwijl Metten won van Daan R. Sebas en Bart R. speelde lang een gelijkopgaande partij waarna Sebas door tijdnood helaas zijn toren weggaf en daarmee de partij. Hierdoor staat Jesse nog steeds bovenaan, gevolgd door Bart Steenks en Bart Roovers, die een gedeelde tweede plaats hebben. Jelmer en Metten staan op dit moment op plaats 4 en plaats 5.

In de tweede groep waren er veel partijen gespeeld. Hannah verraste Stijn met een verlengde herdersmat terwijl Pieter won van Floyd. Olivier won in het eindspel van Jesse. Eric ontsnapte in zijn partij tegen Colin omdat Colin Eric op het midden op het bord pat zette. Doede won van Cas, Rik won van Pip en Rick won van Matthijs. De tweede partij won Colin van Stijn. Pieter won van Jesse terwijl Olivier en Hannah ook wonnen. Hierdoor schuiven Pieter, Olivier en Jesse dichterbij Stijn, die nog steeds een voorsprong van 12 punten heeft op Pieter. Matthijs en Eric deelden het punt nadat Matthijs nét door zijn vlag ging toen hij mat kon zetten. Rik won van Cas terwijl Pip en Rick gelijkspeelde. Vincent won in een bloedstollende partij van Doede.

Stijn staat nog steeds bovenaan, met 106 punten. Pieter (94 punten), Olivier en Hannah (beiden 90 punten) zijn iets dichterbij gekomen. Jesse staat op de vijfde plaats met 80 punten. Daarna valt er een klein gaatje met de middenmoot. DSC01259 (Medium)

*Colin kwam weer eens langs om te schaken. Na een remise tegen Eric en winst tegen Stijn had hij laten zien dat hij het niet verleerd is

Op de vooravond van carnaval werd er toch nog geschaakt bij Rode Lopers. In de eerste groep speelde Metten een sterke partij tegen Jesse. Jesse speelde meer tegen de klok dan dat hij aan het opletten was, dit kostte hem de partij, Metten kwam op een gegeven moment twee gepromoveerde dames voor te staan. Tóch bood Metten remise aan, wat natuurlijk geaccepteerd werd door Jesse. Noah had helaas geen tegenstander dus kreeg hij een bye. De andere partij ging tussen Jelmer en Boyd. Boyd viel sterk aan, maar gaf in zijn aanval zijn dame weg, waarna Jelmer het goed uitspeelde. Hierdoor staat Jesse nog steeds eerste met 22 punten, gevolgd door Bart met 18 punten. Jelmer en Metten staan op een gedeelde 3e plaats met ieder 17 punten, waarbij het onderlinge resultaat in het voordeel van Metten is.

DSC01305 (Medium)

*koploper Jesse de Wijs

Lees verder