Jeugdsnelschaken

Twee weken geleden werd de vierde ronde van de Snelschaakcompetitie gespeeld. Hier volgt het verslag:

In groep 1 was het weer ouderwets spannend. Stijn won voor de derde keer op rij de poule waardoor hij weer wat uitliep op de concurrenten. Maar de andere concurrenten (Daan, Floyd en Kyomi) verloren geen terrein van elkaar omdat ze alledrie gedeeld tweede werden. Eric degradeerde helaas uit de poule, samen met Pieter, die afwezig was. In de tweede groep promoveert Colin voor de tweede keer achter elkaar. Hij werd voor Hannah, Doede, Matthijs, Stan en Brend knap eerste in zijn poule. Naast Colin promoveerde ook Brend naar de eerste groep. Ze zullen volgende keer tegen Daan, Stijn, Floyd en Kyomi spelen. Gedeeld derde werden Hannah en Stan, waardoor Matthijs en Doede uit deze groep degraderen. In de derde groep promoveerde Rik en Rose naar de bovenste groep. Rose wist knap drie potjes te winnen waardoor ze boven Jesse eindigde. Rik wist zelfs 4 partijen te winnen. Zij zullen volgende keer in de tweede groep spelen tegen Hannah, Pieter, Eric, Stan, Rose en Rik.

De top 10 wordt gevormd door Olivier (22), Eric (21), Pieter, Colin, Brend (20), Daan, Kyomi, Hannah (19), Floyd (15) en Stijn (10). In de snelschaakcompetitie telt, hoe minder punten, hoe beter. De stand: Snelschaken 2016-r5

Afgelopen vrijdag werd weer de spannende snelschaakcompetitie gespeeld. Ronde drie stond op het programma en in de poules werd weer flink strijd geleverd. De grote poule 3 wordt gesplit in groep 3 en een groep 4, dus er stond veel op het spel. Stijn ging voortvarend van start en pakte met 4,5 uit 5 de koppositie. Hij vergrootte de voorsprong op zijn concurrenten. Daan, die vorig jaar met het jeugdsnelschaken heeft gespeeld, maar dit jaar nog niet, pakte in de eerste groep meteen een prima 2e plaats.  Floyd en Hannah, die het beiden de vorige ronde nog zo goed deden, waren de slachtoffers in deze poule. Zij zullen volgende keer in groep 2 meespelen. Daarintegen promoveerde Kyomi en Pieter terug naar de eerste groep, waardoor op 27 november groep 1 bestaat uit Stijn, Pieter, Eric, Kyomi en Daan. Spelers die qua snelschaakniveau erg dicht bij elkaar zitten, dat wordt de 27ste smullen dus!

Brend handhaafde zich als enige in de tweede groep. Door nu al voor de derde keer op een derde plaats te eindigen is hij de meest constante speler in de snelschaakcompetitie. Kyomi werd tweede in de groep en Pieter promoveert als koploper van deze groep naar de eerste groep. Helaas degraderen Doede (4e) en Stan (5e) in deze groep. Jesse was helaas afwezig en degradeert als zesde van deze groep ook mee naar de derde groep, om zo het aantal spelers in groep 3 op 5 te houden.

Colin debuteerde in de jeugdsnelschaakcompetitie in de derde groep en deed dat vervolgens prima! Met 5 uit 5 en een 100% score promoveert Colin verdient naar de tweede groep. Matthijs pakte in het kielzog van Colin de tweede plaats en speelt de 27ste november samen met Floyd, Hannah, Brend en Matthijs in de tweede groep. Derde in groep 3 werden Rick en Nick, die allebij hetzelfde aantal scoorden. In groep 3 zullen Stan, Doede, Rick, Nick en Jesse de degens kruisen. Degradanten naar groep 4 zijn Rose (ook gedeeld 3e maar op basis van eerdere resultaten gedegradeert) en Juan (6e). Verder zullen zich Cas, Rik, Vincent en Marilène zich ook voegen in groep 4.

De totaalstand kan je hier vinden: Snelschaken 2016-r3

Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor de jeugd om eens flink aan de bak te gaan. Op het programma stond namelijk alweer de tweede ronde van de snelschaakcompetitie. Waar het in de eerste ronde al een vuurwerk op de schaakborden was, was dat zeker in de tweede ronde ook het geval. In de eerste groep speelde de net gepromoveerde Floyd sterk. Ook Hannah speelde erg sterk, ze won niet minder dan Stijn, Pieter en Kyomi, maar liet de overwinning in de poule een beetje schieten door zich iets te makkelijk mat te laten zetten door Floyd en Stan. Stijn verloor alleen van Hannah en Floyd verloor alleen van Stijn waardoor ze samen 4 punten hadden en dus samen eerste zijn geëindigd in de poule. Helaas degraderen Kyomi en de verrassing van de vorige ronde, Stan, uit deze groep. Ze hadden beiden 1 overwinning gescoord, maar dat bleek uiteindelijk niet genoeg om zich te handhaven in groep 1. Volgende keer beter! Dan spelen ze in groep 2.

In de tweede groep waren het Eric en Olivier, beiden vorige keer gedegradeerd, die de dienst uitmaakten in de groep. Eric moest alleen een overwinning afstaan aan Olivier. Olivier liet op zijn beurt maar één halfje liggen tegen Brend. Hierdoor was Olivier met 4 overwinningen en 1 remise de topscoorder van de dag. Brend en Doede hadden met 2,5 punt een 50% score in de groep. Brend speelde maarliefst drie keer remise en was dus de remisekoning van de dag. De gepromoveerde Cas en Matthijs redden het helaas niet in deze groep en zullen de volgende keer dus weer in groep 3 meespelen.

11021395_10202824631011589_1250389003123975238_o

*Jeugdspeler Floyd, hij was samen met Stijn de winnaar van de dag in groep 1

Lees verder

De jeugdschakers van Rode Lopers zijn het seizoen gestart met de eerste ronde van het de jeugdsnelschaakcompetitie. De uitslagen van de eerste ronde zijn via deze link te vinden: Snelschaken 2016-r1. Na 1 ronde staat Hannah bovenaan, ze scoorde een half punt meer dan Stijn en Pieter, die nu op een gedeelte tweede plaats staan.

klokken