Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor de jeugd om eens flink aan de bak te gaan. Op het programma stond namelijk alweer de tweede ronde van de snelschaakcompetitie. Waar het in de eerste ronde al een vuurwerk op de schaakborden was, was dat zeker in de tweede ronde ook het geval. In de eerste groep speelde de net gepromoveerde Floyd sterk. Ook Hannah speelde erg sterk, ze won niet minder dan Stijn, Pieter en Kyomi, maar liet de overwinning in de poule een beetje schieten door zich iets te makkelijk mat te laten zetten door Floyd en Stan. Stijn verloor alleen van Hannah en Floyd verloor alleen van Stijn waardoor ze samen 4 punten hadden en dus samen eerste zijn geëindigd in de poule. Helaas degraderen Kyomi en de verrassing van de vorige ronde, Stan, uit deze groep. Ze hadden beiden 1 overwinning gescoord, maar dat bleek uiteindelijk niet genoeg om zich te handhaven in groep 1. Volgende keer beter! Dan spelen ze in groep 2.

In de tweede groep waren het Eric en Olivier, beiden vorige keer gedegradeerd, die de dienst uitmaakten in de groep. Eric moest alleen een overwinning afstaan aan Olivier. Olivier liet op zijn beurt maar één halfje liggen tegen Brend. Hierdoor was Olivier met 4 overwinningen en 1 remise de topscoorder van de dag. Brend en Doede hadden met 2,5 punt een 50% score in de groep. Brend speelde maarliefst drie keer remise en was dus de remisekoning van de dag. De gepromoveerde Cas en Matthijs redden het helaas niet in deze groep en zullen de volgende keer dus weer in groep 3 meespelen.

11021395_10202824631011589_1250389003123975238_o

*Jeugdspeler Floyd, hij was samen met Stijn de winnaar van de dag in groep 1

In groep 3 was bij afwezigheid van Marilène genoeg spelers om een enkele round-robin te spelen in plaats van een dubbele round-robin zoals de vorige keer. Hierin bleek stap 2ér Jesse en bijna stap 2ér Rik toch te sterk voor de rest. Met beide 4 punten pakten ze de winst in de groep. Rick deed het ook verdienstelijk door met 3 uit 5 de derde plaats te pakken in de groep. Vincent en Nick pakten beide 2 punten en Rose heeft helaas geen punten kunnen scoren, máár was een paar keer echt heel erg dichtbij. Jammer, volgende keer weer een kans!

Hier vind je de actuele stand van het snelschaakkampioenschap:Snelschaken 2016-r2

In de ranglijst is minder punten, beter. Dus hoe minder punten je pakt, hoe hoger je staat. Op dit moment zijn Stijn en Hannah van plaats gewisseld. Stijn staat nu eerste, terwijl Hannah samen met Floyd nu de tweede positie bezetten. Doordat Daan Roovers (stap 3) vanaf ronde 3 weer mee gaat spelen met de jeugdcompetities en op basis van sterkte ingedeeld wordt in groep 1, is er in groep 1 één speler te veel. Elke groep heeft namelijk maximaal 6 spelers (behalve groep 3). Hierdoor worden er twee beslissingsmatches gespeeld die bepalen wie er extra degradeert of niet promoveert in groep 1 en groep 2. Deze matches worden tussen het programma door gespeeld. De matches zijn tussen het als tweede gepromoveerde Eric en het als vierde geëindigde Pieter en tussen als tweede (op basis van reglement) gepromoveerde Rik en als vierde (op basis van reglement) geëindigde Brend. Elk speelt één keer wit en één keer zwart.