Afgelopen zondag zijn de Rode Lopers aanwezig geweest bij het Loek ter Heide toernooi in Waalwijk. 7 spelers, aangevuld met Mirte op uitnodiging van Kyomi, speelden 8 ronden in verschillende groepen per stap verdeeld. Met een bedenktijd van 10 min per persoon kwam de een wat sneller uit de speelzaal dan de ander, maar vaak wel met goed nieuws!

Mirte heeft gelijk haar visitekaartje afgegeven door de beginnersgroep overtuigend te winnen met 7.5 uit 8 ronden. Een zeer goede 1e plaats dus en de beker ging mee naar huis! Volgende keer misschien in een hogere groep proberen? Als ze net zo snel zo goed kan leren schaken als dammen, houd je dan maar vast!

In de groep van stap 1 (beheersing) was Rose zeer goed op dreef. Hoewel ze helaas op tijd verloor van Cas in de 6e ronde, won ze alle overige partijen. Het was spannend tot het einde maar uiteindelijk won ze de groep op weerstandspunten! En dat was niet alles: Cas legde beslag op de 3e plaats! Een prima prestatie van het team!

De meeste jeugdleden van de Rode Lopers speelden mee in de stap 2 groep. Hier was het erg spannend, maar ook een erg zware groep. Uiteindelijk bleek Colin als enige het podium te behalen, met ook hier een mooie 3e plaats! Zeer goed gedaan! Kyomi werd gedeeld 4e, Stijn en Daan gedeeld 7e en Jesse gedeeld 12e. Een goede middag voor de spelers, de club en begeleiding. Op naar het volgende toernooi!

Dit jaar komen er nog genoeg andere toernooien aan voor onze jeugdleden. Er zijn beginnerstoernooien zoals bij de Baronie Cup cyclus (ingedeeld op sterkte), grotere toernooi die vallen onder de Brabant Grand Prix (ingedeeld op leeftijd), teamkampioenschappen en nog veel meer! Mocht je graag informatie willen of je op willen geven voor een van de aankomende toernooien, geef je dan op bij Lars of Sandra.

 

img_2135img_2149

Een antwoord op Loek ter Heide jeugdtoernooi in Waalwijk weer een groot succes!