Na een jaar lang schaken zijn we weer bijna aan het eind van het seizoen gekomen. De kalender voor de komende tijd:

– vrijdag 9 juni: Laatste schaakles voor de beginnende jeugd (de groep die om 7 uur les krijgt en om kwart voor 8 competitie speelt) en de laatste ronde van de jeugdcompetitie. In de Jeugdcompetitie groep 2 is het zeker nog spannend met maarliefst 6 kinderen die nog eerste kunnen worden!

vrijdag 16 juni: Het Jeugdsnelschaakkampioenschap van Oosterhout. (5 min p.p.p.p). Op dit toernooi zijn dubbele punten te halen voor de snelschaakcyclus 2016-2017 dus doe vooral mee! Dit is de laatste vrijdagavond dat er voor de beginnende jeugd schaken is. Wie pakt de hoofdprijs en de wisselbeker? En wie mag zich de snelschaakkoning van stap 1 en stap 2 noemen? We zien het dan!

zaterdag 1 juli: We sluiten het toernooi af met het het Open Oosterhouts Kampioenschap Schaken. Vorig jaren sloten we het jaar af met een spetterend snelschaaktoernooi, maar omdat dit speeltempo voor sommige jeugdleden te snel is en daardoor niet wilden komen hebben we besloten het tempo te veranderen naar een langzamer tempo zodat er meer tijd is om over een goede zet na te denken! Omdat bij het bedenken van een goede zet je veel tijd nodig hebt duurt het toernooi wat langer dan dat je misschien gewend bent. Het toernooi begint om half 11 en eindigt om 5 uur. Er zijn prijzen te winnen in de AB-categorie (t/m 20 jaar), C-categorie (t/m 14 jaar), D-categorie (t/m 12 jaar), E-categorie (t/m 10 jaar) en F-categorie (t/m 8 jaar). Nadien worden de behaalde diploma’s uitgereikt en de trofeeën van de snelschaakcompetitie, de jeugdcompetities en de prijzen van het toernooi zelf uitgereikt. We gaan er natuurlijk van uit dat iedereen er weer bij is. Mocht het niet zo zijn kan je je bij mij afmelden.

—–

De oudere jeugd die samen met de senioren schaakt gaat het seizoen door tot aan de zomervakantie. Met de lesgever is er eventueel mogelijk om de trainingen om kwart voor 8 door te zetten. Dit gaan we morgen met de groepen bespreken.