Gisteren speelden enkele leden van de Rode Lopers mee in het Open Bredaas Snelschaakkampioenschap. Dit toernooi werd georganiseerd vanwege het 125-jarig bestaan van Schaakvereniging de Baronie in Breda. In drie verschillende groepen speelden Lars (groep A, >1700 rating), Jordi (groep B, 1500-1700 rating) en Rens (groep C, <1500 rating) negen rondes van 7 minuten pp! We konden wel zien dat de vele oefenpotjes op de club zorgen voor een perfecte voorbereiding!

Lars speelde in een groep inclusief enkele FM’s (Fidemeester) en een IM (Internationaal Meester) en had een erg zware avond. Met 3 punten uit 9 partijen speelde hij zoals verwacht werd van zijn rating.

Jordi ging vantevoren voor 50% score, maar haalde dat helaas net niet. Na een trage start kwam hij uit op 4 uit 9, beter dan op basis van zijn rating werd voorspeld!

Rens speelt weinig op de club, maar er is altijd vuurwerk te verwachten bij zijn partijen op de vrijdagavond. Dat was nu ook het geval! Hoewel hij op basis van rating in de middenmoot stond, schoot hij uit de startblokken en halverwege stond hij op 4 uit 5 partijen. Ging het in zijn hoofd zitten dat een podiumplaats dichtbij was? Had hij toch teveel honger gekregen die niet met de bitterballen kon worden gestild? We weten het niet, maar de rest van de avond pakte hij nog een punt en haalde hiermee 5 punten uit 9, de beste score van de Rode Lopers. Het was een geslaagd toernooi, op naar de volgende!