Na 5 rondes schaken is het een moment om de tussenstanden van de jeugdcompetities te bekijken. We spelen zoals elk jaar weer in twee groepen. Één groep speelt per avond steeds 1 partij van ongeveer 40 minuten. De tweede groep proberen twee partijen in 40 minuten te spelen.

In de eerste groep staat op dit moment Luuk met 5 winstpartijen uit 5 wedstrijden souverein op kop. Dit jeugdtalent maakte het vorige week onze voorzitter tijdens het HOKS al heel erg lastig en heeft in deze groep al Senn, Niek, Cas, Rose en Hannah verslagen. Luuk wordt achtervolgd door Niek en Gijs die beide 18 punten hebben. vierde staat op dit moment Cas (17p). In de middenmoot staan op dit moment Rose, Hannah, Sam, Owen (14p), Senn, Diederik (13p) en Julius (12p). Doede wacht op dit moment nog op zijn eerste overwinning.

De tweede groep wordt op dit moment begeleidt door wedstrijdleider Bart en onder zijn leiding hebben we al 10 partijen kunnen spelen. Hieruit blijkt dat er niet iemand met kop en schouders in deze groep er boven uitsteekt waardoor we maarliefst 3 koplopers hebben. Zowel Yan – vorig jaar de najaarskampioen -, Elof – vorig jaar de voorjaarskampioen -, als de sterk spelende Dielan hebben op dit moment 42 punten bij elkaar gesprokkeld. Vierde met 4 punten achterstand staat Benthe, gevolgd door Quinten (34p). De gehele stand is te vinden via de website onder het kopje “competities”