Op 5 november gingen Stijn, Kyomi, Marijn, Niek, Bas en Elof in de vroege ochtend in alle rust op weg naar het verre Soerendonck. Op het spel stond het eerste toernooi van de Brabant Grand Prix. Wie zegt dat jongens van de Rode Lopers niet stil kunnen zijn? De hoogste 3 groepen (A/B/C) speelden 7 ronden rapid. De jongste 2 groepen (E met Elof en Bas) speelden 9 ronden.

Al snel bleek dat de Rodel Lopers naar Soerendonck waren gekomen om zaken te doen. De heren schoten uit de startblokken. Na 4 partijen voor A/B/C en 5 voor D/E was de tussenstand 16 keer gewonnen, 1 remise en 9 verloren. Vol goede moed gingen te de pauze in.

Helaas ging het direct na de pauze iets minder, iedereen dreigde van het podium te vallen. Na een sterke slotronde (5 uit 6) begon het wachten op de uitslag. Wat snel rekenwerk liet zien dat er minstens 1 beker mee naar huis zou aan. Bas en Elof waren samen gedeeld derde geworden. Uiteindelijk won Elof de beker op weerstandspunten. Marijn werd op weerstandspunten helaas vierde. Maar door het goede presteren over de hele linie mochten de rode Lopers samen ook naar voren komen om de derde prijs op te halen van de competitie tussen de clubs. Het ging om de beste 4 scores. Elof, Bas, Marijn en Stijn haalden net een half puntje te weinig voor een tweede plaats. Jammer, maar geweldig gedaan!

De uitslag:

Bas: 4de 6 uit 9

Elof 3e 6 uit 9

Kyomi 8e 3,5 uit 7

Marijn 4e 4,5 uit 7

Niek 10e 3 uit 7

Stijn 6e 4 uit 7

Rode Lopers 3e (achter Eindhoven en thuisvereniging Cranendonck)

Een antwoord op Verslag van de Brabant Grand Prix bij SV Gardé