Vele jeugdleden van de Rode Lopers hebben de afgelopen weer meegedaan aan toernooien. En met succes!

Zondag 11 maart was het laatste toernooi van de Baroniecup in Zundert. Op een nieuwe locatie werden er weer vele mooie wedstrijden gespeeld. Naast verschillende tijdens dit toernooi bleek aan het einde dat de Rodel Lopers in alle drie de categorieën de eindoverwinning had geclaimd! Dielan (stap 1), Niek (stap 2) en Marijn (Stap 3 en hoger) gefeliciteerd!

Een week erna was het Brabants kampioenschap voor teams. De Rode Lopers was naast de Eindhovense SchaakVereniging de enige vereniging die in alle drie (C-D-E) categorieën vertegenwoordigd was. Alle teams schaakten naar vermogen en het was een leuke dag. Uiteindelijk lukte het het E-team (Cas, Elof, Bas, Dielan) net niet om Brabants kampioen te worden. Na 2 gelijkspelen tegen Eindhoven 1 werd nipt op bordpunten verloren. Maar met de knappe tweede plaats was plaatsing voor het Nederlands kampioenschap een feit! Geweldig gedaan en op naar het NK in Naaldwijk eind mei!

Op tweede paasdag was het vierde toernooi van de Brabant Grand Prix. Tijdens dit toernooi wordt er op leeftijd ingedeeld en doet vaak de Brabantse schaaktop mee. Cas, Elof en Marijn vertegenwoordigden de Rode Lopers. Elof won de E-groep en zette daarmee een grote stap richting een eindpodium. Marijn werd gedeeld vierde in de gecombineerde A/B/C groep. In het algemeen klassement staat Elof 2e in de E categorie en Marijn 4e in de AB groep, dus hier is nog van alles mogelijk.

 

De komende weken komen er nog meer toernooien aan. Het Brabants jeugd snelschaakkampioenschap én de Brabantse Pupillendag op 16 april in Roosendaal is hiervan de eerste.