Op Tweede Pinksterdag vond de laatste Brabant Grand Prix van dit seizoen plaats. Deze vindt traditiegetrouw plaats bij HMC in Den Bosch. Dit jaar deden er twee Rode Lopers mee, die dit seizoen al meer van dit soort toernooien hebben gespeeld. Zowel Bas als Elof spelen mee in de categorie t/m 10 jaar en kunnen zich daardoor meten met de beste Brabantse spelers. Ook bij dit toernooi speelde Elof de pannen van het dak!

Dit jaar heeft hij met twee 3e plaatsen en een overwinning laten zien dat hij flinke stappen heeft gezet en hij zette zijn zegereeks op dit toernooi voort. Maar één verliespartij tegenover zes overwinningen, een zeer goed resultaat! Bas had het iets zwaarder vandaag en eindigde met 3.5 punt uit 6 in de middenmoot. Maar beiden hebben met hun goede resultaten ook goede zaken gedaan in het eindklassement, wat over de uitslagen van vier toernooien berekend wordt. Zowel Bas als Elof gingen hierdoor met een prijs naar huis. Bas is net naast het podium geëindigd op de vierde plaats, maar nam wel een mooie beker in ontvangst. Maar Elof had helemaal ‘prijs, want hij nam als winnaar van het klassement de grootste beker mee naar huis! Wat een topprestatie! Daarnaast gaat er nog een beker mee naar de Rode Lopers, want Marijn (deze keer afwezig) is vierde geworden in het klassement voor de AB jeugd (t/m 20 jaar). Ook zeer goed gedaan!

Dit jaar hebben enkele kinderen meegedaan aan deze sterkere toernooien en zo te zien mét resultaat. Op deze manier leren ze nieuwe kinderen kennen, hebben ze meer tegenstand en leren ze omgaan met zowel winst als verlies. Het aankomende schaakjaar hoop ik dat er meer kinderen aan willen sluiten om zich te meten met leeftijdsgenoten! Dan zal Elof ook meer tegenstand kunnen verwachten, aangezien hij door zal schuiven naar de D-categorie. Bas mág, maar móet niet, nog een jaar meedoen in de E-categorie.

Dit toernooi diende voor Elof en Bas ook als goede voorbereiding op het NK Teams in Naaldwijk, waar ze samen met Cas, Dielan en Quinten samen gaan spelen tegen de Nationale top. Een zeer leuke ervaring en hopelijk draagt dit bij aan het teamgevoel en leren ze er ook nog van!