Afgelopen weekend speelde een team van de Rode Lopers in Naaldwijk mee aan het Nederlands Kampioenschap. Door een tweede plaats op het Brabantse Kampioenschap mochten Elof, Cas, Bas, Dielan en Quinten meedoen aan dit toernooi, waarbij de gehele Nederlandse topjeugd aanwezig was en over 7 ronden uit mocht maken wie zich Nederlands Kampioen mocht noemen! Na een stroeve start, met een nederlaag en tweede gelijke spelen, kwamen de punten tijdens de middag binnen. Iedereen heeft enkele partijen gewonnen, met een uitschieter van Bas die op bord 2/3 (door roulatie) 4x gewonnen heeft in 6 partijen! Uiteindelijk eindigde het team door 2x winst (waarvan 1x met 4-0!) , 2x gelijkspel en 3x verlies op de 22e plaats op 40 teams, een zeer goed resultaat voor de kinderen die dit vooral mogen zien als een goede ervaring. Zenuwen speelden bij allen wel een rol en ook een toernooi zoals dit is voor velen iets nieuws. Er werden wat fouten gemaakt, er werd soms met mazzel gewonnen en soms fantastisch gewonnen en tellen al deze ervaringen om beter te schaken! Goed gedaan allemaal en veel dank naar onze schaakouders en begeleider Guy, die dit allemaal in goede banen hebben kunnen leiden. Proficiat!

Een antwoord op Rode Lopers bij het NK voor E teams (t/m 10jaar)