Het bestuur van esv Rode Lopers heeft unaniem besloten om Henk Janssen, mede oprichter en schaakdier in de meest positieve zin van het woord, te benoemen tot ‘Lid van Verdienste’ van Rode Lopers.  Henk is de eerste die deze eer per 21 oktober 2018 toekomt. 9½ jaar geleden richtten Sjo Smeets, Bas Buytenhek, Harry Szöke en Henk Janssen, esv Rode Lopers op. Schaken in de breedte, gericht op het jeugdschaken met een seniorenafdeling. Met zijn 4-en dus. Al snel komen er meer leden. Na 1 jaar zijn we al meer dan verdubbeld in leden aantal: 9. Nu 9½ jaar later zijn we met 55+ leden de grootste schaakvereniging van Oosterhout nb. En booming!

 

Henk is behalve ‘Lid van Verdienste’ van esv Rode Lopers, ook sinds juni 2001 ‘Lid van Verdienste’ van s.v. D4.
Schaken, organiseren en verbinden zit in Henks genen. Teambuilding is zijn lijfspreuk. Zo is hij al jaren jeugd districtsleider van het district Breda van de Noord Brabantse Schaakbond. De laatste 9 jaar samen met ondergetekende. Het Grote Basisscholen jeugdschaaktoernooi is onder zijn leiding uitgegroeid tot een begrip in Oosterhout en omstreken. Op een gegeven moment deden er 212 schakertjes van Zundert tot en met Werkendam mee aan het Grote Basisscholentoernooi. Werkelijk uniek! De laatste jaren geeft Henk (gratis) schaakles aan diverse groepjes ouderen in Oosterhout en Dorst en is hij vanwege zijn gezondheid niet meer zo vaak op vrijdagavond bij Rode Lopers aanwezig.

Harry,
trotse voorzitter van esv Rode Lopers
‘Schaken is fun!’