Zondag 4 november was de eerste Brabant Grand Prix van dit jaar. Drie leden van de Rode Lopers reisden af naar Soerendonk om een leuk dagje te schaken.

Cas en Elof moesten voor het eerst spelen in de D-categorie (t/m 11 jaar). Omdat veel schakers van de E-categorie van vorig jaar waren doorgeschoven waren er veel oude bekenden. Daardoor viel de tegenstand nog mee, hoewel zowel Cas als Elof spelers troffen met een rating die ruim boven de hunne lag. Cas speelde een goed, maar wat ongelukkig toernooi, en moest uiteindelijk genoegen nemen met een score van 4 uit 9. Jammer was zijn verlies tegen Luna Huang, tweevoudig Nederlands kampioen H-categorie, waar Cas een voorsprong van een toren verspeelde. Ook Elof speelde erg goed en had meer geluk. Omdat de koploper de laatste ronde verloor eindigde Elof met 7 uit 9 uiteindelijk gedeeld eerste! Op 1 weerstandspunt van de winnaar die hij in het onderlinge duel had verslagen.

Marijn Koot speelde in de A/B-categorie een wat wisselvallig toernooi. Winst tegen EK-ganger en latere winnares Wendy Huang wisselde hij af met een verlies op tijd 1 zet voordat hij de laatste pion van de tegenstander sloeg. Uiteindelijk behaalde hij een knappe derde plek met 6,5 uit 9. Top gespeeld!

23 december is de volgende Brabant Grand-Prix. Als je kan: doe mee! Het zijn leuke toernooien waarbij de weerstand niet (veel) groter is dan bij de Baroniecup-toernooien.

Met vriendelijke groet,

Guy Henckens