Afgelopen week speelden enkele leden verschillende toernooien. Zowel Marijn als Elof probeerden zich via meerdaagse toernooien te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen. Elof speelde in de D categorie 3 dagen in Soerendonk tussen de Brabantse topjeugdspelers. Na een prachtige eerste partij tegen de zeer sterke E- (en na later bleek ook de D-) kampioen, die helaas verloren ging, herpakte hij zich goed. Vermoeidheid in de laatste ronde van de eerste dag zorgde echter voor een snel verlies. De tweede dag begon weer sterk en het toernooi werd afgewisseld tussen makkelijke overwinningen en verliespartijen tegen sterke tegenstanders. Dit laatste is voornamelijk op ervaring en dit zal de komende jaren flink verbeteren! Na negen ronden bleek dat er nog een barrage-ronde gespeeld diende te worden voor plaatsing van het NK. Dit ging gelijk op, 1-1, maar ging uiteindelijk toch verloren tegen Donald. Met een uiteindelijk score van 4 1/2 uit 9 partijen heeft hij iets boven verwachting gepresteerd. Dit biedt veel kansen voor de verschillende toernooien later dit jaar en natuurlijk nieuwe plaatsing voor 2020!

Marijn speelde een boven-regionaal toernooi in Spijkenisse, waar veel Nederlandse topspelers proberen zich te plaatsen voor de ABC Kampioenschappen. Marijn speelt mee in de zeer sterke A groep en ziet dit vooral als goede leerschool tegen sterkere spelers. Uiteindelijk scoorde hij iets boven verwachting door te eindigen met drie remises en dus 1 1/2 uit 7 partijen, waaronder een mooie remise tegen een 1800+ speler. Volgens hem zelf zat er wel meer in het vat! Mogelijk gaat hij het opnieuw proberen in maart in Eindhoven.

Daarnaast zijn er de komende weken weer enkele leuke activiteiten gepland. Zondag 13 januari is er weer een Baronie Cup in Rijen en op vrijdag 18 januari speelt meervoudig Nederlands Kampioen Anne Haast een simultaan tegen de leden. Succes gewenst allemaal!