Afgelopen zondag speelden de Rode Lopers met een flinke delegatie mee tijdens de Brabantse Teamkampioenschappen C/D/E. Dit jaar speelden we met twee teams in de D categorie. De teams bestonden uit spelers die vorig jaar ook op het podium stonden in de E categorie, nieuwkomers en aanstormende talenten voor wie dit een goede oefening was. Door enkele afmeldingen diende er wat geschoven te worden, maar uiteindelijk waren er nog twee teams van 4 personen aanwezig om te spelen. Floris en Hugo kwamen wat later aan, maar dit had weinig invloed op het verloop van het toernooi. Na rondkijken door de begeleiding merkte men op dat de andere teams niet op volle oorlogssterkte waren; wij echter wel. Het eerste team bestond uit Elof, Floris, Owen en Bas, terwijl het tweede team speelde met Hugo, Cas, Quinten en Pepijn. In totaal zullen er 5 rondes gespeeld worden, waarbij iedere ronde een team vrij is. 

De eerste wedstrijd speelden de beide teams gelijk tegen elkaar, om competitievervalsing in het vervolg tegen te gaan. Owen liet zich verrassen door Quinten op bord 3, maar op de andere borden waren de spelers van het eerste team duidelijk te sterk: 3-1. In de tweede ronde was team 2 vrij, terwijl team 1 mocht aantreden tegen de favoriet: ESV 1. Elof tructe zijn tegenstander op bord 1, die daarna alles op alles moest zetten om de wedstrijd te keepen. Bas en Owen wonnen hun partij vrij snel, terwijl Floris het ook moeilijk had. Floris vond echter de mogelijkheid af te wikkelen naar een remise, waardoor de stand 2.5-0.5 is! Elof ging verder voor wat hij waard was en moest uitkijken dat de tegenstander geen matnet kon opzetten. Dit kostte veel tijd en helaas verloor hij de partij na enkele mindere zetten. Zelfs de tegenstander vond dat hij mazzel heeft gehad!

Ronde drie speelde team 1 tegen de Pion en team 2 tegen ESV. Waar het eerste team de vorige ronde kon winnen van ESV, kon team 2 deze keer geen vuist maken en verloor helaas met 0-4. Team 1 speelde rustig de partijen en bij een 2-1 stand moest Elof deze keer de winst voor het team binnenhalen. Met een remise op bord 1 is dit ook gelukt en werd er er voorzichtig gedroomd van het kampioenschap.. Tijdens de vierde ronde (de laatste ronde voor team 1) werd gespeeld tegen Gardé. Dit werd een zeer snelle partij en werd gewonnen met 4-0! Dat betekent dus Brabants Kampioen! Kan team 2 hierin volgen? Ze waren onderweg naar een 2-2 gelijkspel, nadat ze 2-1 achter stonden. Helaas liet Quinten zich foppen en werd deze partij ook verloren. Genoeg kansen, nu nog verzilveren! Team 1 was de laatste ronde vrij en vierde al een feestje terwijl team 2 nog flink aan de bak moest. In de laatste ronde waren er weer veel kansen, maar verloren eerste Pepijn en Cas. Hugo en Quiten stonden erg goed, maar Quinten laat zich helaas mat zetten. Hugo won nog wel en kon alsnog een bordpunt noteren. De wedstrijd eindigde in 3-1 en het tweede team werd vijfde.

Het eerste kampioenschap voor de Rode Lopers, na de podiumplaats vorig jaar in de E-categorie. Toen plaatste het team zich voor de Nederlandse Kampioenschappen, maar de D spelers spelen komend najaar in de Nederlandse Meesterklasse. Een competitie van enkele zaterdagen, waarbij op een centraal punt wordt gespeeld tegen de andere regionale topteams. Een zeer goed resultaat en we wensen ze natuurlijk alle succes!

Het kampioensteam met de prijzen met van links naar rechts: Bas, Elof, Floris en Owen.

3 antwoorden op D Jeugd Rode Lopers Noord Brabants Kampioen!