Afgelopen vrijdag speelden de Rode Lopers alweer de laatste avondteamwedstrijd van het seizoen. Na de vorige ronde bleek dat er voor ons niets meer op het spel stond, behalve de eigen eer en de ervaringen van zulke wedstrijden. Voor tegenstander SG King C waren de belangen ook 0.0, waardoor er vrijuit gespeeld kon worden door alle spelers. Na de eerste koffie, het wijzen van de plaatsen en het bekendmaken van de paringen, kon er om 20:30 gestart worden. Met invaller Daan in de gelederen en de vaste spelers Guy, Marijn en ondergetekende, probeerden we het sterke team van SG King, met een gemiddelde rating van 1733, het lastig genoeg te maken.

Op bord 1 speelde onze nieuwe aanwinst Guy. Zijn eerste seizoen was er een van wennen, maar hij gaf vaak genoeg zijn visitekaartje af. Ook deze wedstrijd deed hij zijn best er wat van te maken tegen de topscoorder van King C. Aangezien de tegenstander het loperpaar had en deze verdacht op Guy zijn koning waren gericht, koos onze bord 1-speler eieren voor zijn geld: door zetherhaling was deze partij al binnen drie kwartier klaar. Op bord 4 stond invaller Daan best redelijk, maar verloor een pion in het middenspel. Er werd redelijk snel gespeeld en de tegenstander overliep Daan in het vervolg van de partij. 0.5-1.5 tussenstand. Op bord 2 speelde ondergetekende tegen een telg van de familie Haast. Allen zeer sterke spelers, maar deze broer had naar eigen zeggen al een jaar niet meer op serieus niveau gespeeld. Daar was weinig van te zien in de opening, maar hij koos té snel voor de aanval. Hierdoor kon de koning met behulp van de lopers in het centrum gehouden worden, een doorbraak geforceerd door het centrum en na stukverlies kwamen de dame en toren snel binnen. Een moment om er een punt achter te zetten: 1.5-1.5. Zit er (weer) een verrassing in de lucht?

Helaas was niet snel daarna Marijn klaar. Hij kreeg de sterkste tegenstander die hij dit seizoen heeft getroffen en dat bleek ook wel achter het bord. De samenwerking van de stukken van de tegenstander was optimaal, Marijn moest verdedigen en hoewel hij in materiaal achter kwam te staan, leek het even alsof dit gekeept kon worden. Helaas bleek dit niet het geval en moesten we berusten in onze eerste nederlaag van het seizoen. Goed gespeeld door de tegenstander en tot volgend seizoen!

Ik wil nu graag eindigen met een bedankt aan alle spelers. Om te beginnen met onze invallers Jordi, Bas, Daan en Niek, die klaarstonden om de gaten in de planning op te vullen en lieten zien dat 1) de senioren Jordi en Bas toch nog écht wel een potje kunnen schaken en 2) jeugdspelers Daan en Niek dit kunnen zien als waardevolle ervaringen en tonen dat de punten zeer snel kunnen komen met deze sprongen in hun ontwikkeling. Allen goed gedaan!

Daarna graag een woord naar ons vaste team. Allereerst de nieuwe aanwinst Guy, die jaren niet heeft geschaakt maar laat zien dat je het spel, net als fietsen, niet zomaar verleerd. Hij stond zijn mannetje op de topborden en zijn tegenstanders werden vaak onder druk gezet en met een mooie score van 5 uit 7 partijen en een TPR van 1761 is het een goed begin van zijn tweede schaakleven! Dan Rens: jaren onze supersub die mooie aanvallen en partijen afwisselde met foute combinaties die minder goed uitpakten. Van dat tweede was dit jaar totaal geen sprake: Wát een topseizoen met 3.5 punten uit 4 wedstrijden! Vaak had de tegenstander geen schijn van kans en die ene remisepartij toestaan door ziekte, dat kan gebeuren! Dan Marijn, onze oudste jeugdspeler en een van de toppers van de vereniging. Iedere week wordt hij beter en dit toont hij niet alleen bij de interne competitie, maar ook bij de interne competitie bij SV Waalwijk én de avondcompetitie. De ene verliespartij in de laatste ronde is hem vergeven en leidt tot 4 punten uit 5 partijen. Klasse! Hieronder nog een overzicht van alle uitslagen, de scores én de TPR spreekt uiteindelijk voor zich.. verdiend KAMPIOEN!

 

Een antwoord op Avondteam seizoen 2018-2019: wat een seizoen!

  • Hartstikke goed gedaan mannen! Trots op jullie.