Afgelopen zaterdag speelden weer enkele Rode Lopers mee in de Meesterklasse, dé topcompetitie voor de Nederlandse jeugd. Helaas maar enkele spelers, want door afmeldingen hadden we geen compleet team en togen drie spelers naar Rotterdam. Dit uitte zich ook in de uitslagen, want alle drie de wedstrijden gingen deze keer met 1-3 verloren. Bas won nog een wedstrijd, Elof zelfs twee, maar het mocht deze keer niet baten. Een geluk: we kunnen nu alleen maar naar boven kijken en tijdens de derde (en laatste) speeldag zullen we weer compleet zijn!

Echter moet er niet te zwaar getrokken worden aan de wedstrijden. Het niveau is zeer hoog en ontstijgt de Baronie Cup en de Brabant Grand Prix wedstrijden. Daarnaast is het wennen om een zeer lange partij te spelen, en alle deelnemers tonen aan dat het met de strijdlust en het plezier wel goed zit! Daarnaast spelen alle Rode Lopers tegen (veel) sterkere tegenstanders op papier