Afgelopen vrijdag 15 november speelden de Rode Lopers de tweede wedstrijd in de avondcompetitie. Onze tegenstander was ook een mede promovendus uit Oosterhout, hoewel ze sinds dit seizoen de thuiswedstrijden in Dongen spelen. Maar D4 A kwam onze kant op en lieten zien dat ze goed meespelen in deze klasse. Voor ons was het zwaarder, niet in de minste plaats door afwezigheid van 2 basisspelers en het ziek moeten melden van ondergetekende. Wat doe je dan als team captain? Je promoveert de aanwezige Benjamin tot team captain, snort jeugd op die vaak als invallers meedoen in de avondteams en regelt een verrassing op bord 4, in de hoop goede weerstand te kunnen bieden. Een ratingverschil van 400 ELO punten zou alleen maar als motivatie kunnen dienen!

Het late berichtje dat ik pas om half 1 ontving toont aan dat men tot het gaatje is gegaan. Wat heet, op bord 1 stond de klok op 0:00 – 0:00 met een vlag bij Marijn’s tegenstander. De tegenstander verloor al vroeg een dame tegen toren en spartelde tegen, waardoor Marijn flink moest vechten om deze 2000+ vis op het droge te brengen. Een prachtig gevecht en ik kan niet wachten de partij na te bespreken! Helaas ging het op de andere borden minder voortvarend. De tegenstander was op bord 2 en 3 veel te sterk voor onze jonge garde en ook op bord 4 kon Bas het niet bolwerken tegen een (op papier) gelijkwaardige tegenstander. Eindstand: 1-3. Vantevoren voor getekend, maar had het ook zo maar 2-2 kunnen zijn geweest? We zullen er niet te lang stil bij blijven staan, want op 29-11 (een week eerder dan gepland) spelen we alweer de derde wedstrijd. Op naar Zundert!

De Rode Lopers A

D4 A

Koot, M. (Marijn) 1443 Bloem, C. (Carlo) 2026 z-w 1 – 0
Linden van der, D. (Daan) 0 Sips, J.J.A.M. (Joost) 1992 w-z 0 – 1
Verstraaten, N. (Niek) 0 Jans, W. (Wouter) 1840 z-w 0 – 1
Buytenhek, B. (Bas) 1413 Maanders, J.W.H.J. (Wim) 1454 w-z 0 – 1
Gemiddelde Rating: 1428 Gemiddelde Rating: 1828 1-3