Afgelopen donderdag speelden we alweer de derde ronde in de avondcompetitie. I.v.m. Sinterklaasvieringen op 5 december werd besloten deze wedstrijd een week te vervroegen. Zou geen probleem zijn, ware het niet dat er gedurende de week signalen waren dat minder mensen beschikbaar zijn én een teamlid ziek is. Wat doe je dan? Navragen of er een wedstijd later gespeeld mag worden. Helaas, niet mogelijk. Dus toog er een auto met daarin 3 spelers naar Zundert, waar we dit seizoen het op kunnen nemen tegen het vlaggenschip van de vereniging. Bord 2 werd (symbolisch) leeggelaten door de absentie van Guy zodat ondergetekende, Marijn en Rens de rode kleuren van de Rode Lopers konden verdedigen. Dat mislukte helaas..

Op bord 4 stond Rens al vrij snel vast en kwam de tegenstander met de witte stukken snel dichterbij. Een schijnoffer met de loper op h2 (!) mocht niet baten, want de tegenstander nam deze niet aan en zette de koning gewoon opzij. Dit zorgt voor complicaties en stukverlies. Nadat dit al snel overging in torenverlies, gaf Rens wat later op. 0-2 tussenstand.

Op bord 1 kwam ik uit tegen de sterkste speler van het team, en dat heb ik geweten. De opening was nog rustig, wat spanning op het bord maar na een misser moest ik kiezen tussen stukverlies op een vijandelijke pion op d3. Ik koos het laatste, maar toen deze ondersteund werd door een pion op e4 werd het moeilijker. Mijn loperpaar was geen match tegen de opstomende pionnen en ik hield het op een gegeven moment maar voor gezien; die pionnen konden niet zonder veel materiaalverlies tegengehouden worden. 0-3.

Dan Marijn. Onze puntenpakker en vol zelfvertrouwen na zijn winstpartij in de vorige ronde. Spelend tegen de teamleider van Raadsheer A kwam hij redelijk uit de opening, maar de tegenstander stond wel actiever. Deze snoepte ondertussen wat pionnen mee en Marijn kwam niet in de gelegenheid het spel te maken. Na stukverlies en veel ruilen, was er niets meer te halen. 0-4.

En zo waren we op 22:30 u klaar en na wat bier en een lange omweg om 0:00 thuis. Niet de avond die we wilden, maar we wisten vantevoren dat het seizoen lastig zou zijn. Op naar ronde 4 in 2020!