Na de schaakstilte van voorgaande week, en de snelschaakavond de week ervoor, is er op vrijdag 28 februari voor de jeugd een avond ‘Hands & Brains’ schaken. Deze vrij nieuwe schaakvariant wordt gespeeld in duo’s, waarbij het ene teamlid mag zetten en de ander alleen mag zéggen welk stuk gespeeld dient te worden! Voor de rest is overleg niet mogelijk, dus de spelers zijn helemaal op zichzelf aangewezen!

We gaan enkele ronden spelen, eventueel met klok en gaan er een leuke avond van maken. De teamsamenstelling kan flink verschillen: jeugd en jeugd, beginners en gevorderd, zelfs leraar en leerling: alles is mogelijk en een partij kan alle kanten op gaan. Hopelijk hebben we op deze manier een goed einde van de vakantie, voordat volgende week 6 maart weer de reguliere lessen gaan beginnen.

 

Tot morgenavond allemaal!