Meesterklasse D laatste dag; de eerst winst!

Vandaag speelden ons viertal in de D categorie de laatste dag van de landelijke competitie, de Meesterklasse D. Na de vorige dag, waarbij er met drie spelers gespeeld werd, waren de Rode Lopers afgezakt naar de laatste plaats en ze waren er op gebrand de eerste winst binnen te halen. De bordpunten kwamen wel binnen en enkele gelijke spelen werden ook al behaald, nu was er meer nodig!

De eerste ronde vandaag begon al zeer goed, want Jens kwam binnen 20 minuten alweer terug. Alweer gewonnen en hij had dus een score van 3 uit 4 partijen. Helaas was hij te ziek om verder te spelen, terwijl hij zo goed bezig was! Gelukkig kwam Elof ook al snel lachend terug en konden we al enkele wedstrijden analyseren. Bas stond volgens de teamleden beter, maar bood tactisch remise aan wat de tegenstander bijna niet kon weigeren. Hierdoor was de eerste winstpartij binnen en kon men rustig wachten op Cas. Deze gebruikte zeer veel tijd en na een lange strijd kon hij toch zijn eerste winstpartij noteren. Een mooie overwinning, maar de overige twee ronden zullen moeilijk zijn met z’n drieën.

De tweede partij van de dag ging helaas verloren. We stonden al met 1-0 achter en Bas kwam al snel terug na een snel verlies. De tegenstanders wisten dit goed uit te buiten en Cas werd remise aangeboden. Hij stond zeer slecht dus moest wel accepteren, waarna Elof nog probeerde zijn eigen puntentotaal op te vijzelen. Helaas zat er voor hem niet meer in dan een remise, waardoor de eindstand 1-3 was.

De laatste ronde dan, toch? Nee, schijnbaar was het mogelijk dat we weer speelden tegen het afwezige team. Hier werd op een eerdere dag al van verloren, maar leidde nu tot een reglementaire 4-0 overwinning. En dat met z’n drieën! Zo kon iedereen toch nog op tijd naar huis en terwijl ik dit typ, zie ik dat het team geëindigd is op de 24e plaats van de 30 deelnemende teams. Een goede leerschool voor allen; iedereen heeft partijen gewonnen, verloren maar uiteindelijk allemaal boven verwachting gepresteerd. Vooral Jens en Elof vallen hierbij op, waarbij ze in de top 5 staan van spelers die beter scoorden dan volgens rating verwacht! Zie onderstaand nog alle scores van het team. Komend voorjaar zal er weer een Brabants kampioenschap plaaatsvinden waarbij wij ons vast weer willen gaan plaatsen voor deze leuke competitie!

SpelerRating123456789#Pt.TPRKl.W-We
Doorne van, C. (Cas)5570000001½1R92.562000.06
Ebregt, B. (Bas)476010100½01R93.550800.33
Henckens, E. (Elof)9320110111½1R96.5120402.35
Peute, J. (Jens)010114387402.91

Contact Informatie

Secretaris@esvrodelopers.eu

postbus 4037
4900CA Oosterhout NB
Nederland

Afmeldingen gaan via
vrijdagavond@esvrodelopers.eu