Brabantse Teamkampioenschappen D en E leveren succes op voor de Rode Lopers!

Afgelopen zondag werden de teamkampioenschappen ingehaald in Veldhoven. Deze waren helaas in het voorjaar uitgesteld en nét nu het seizoen weer begonnen is, konden acht spelers al meteen aan de bak! Hieronder die-hard toernooitijgers in de D categorie (t/m 12 jaar), die zich vorig jaar voor de Meesterklasse hadden geplaatst, en ook nieuwe gezichten in de E categorie t/m 10 jaar. Op het spel stonden twee plaatsen voor de verschillende Nationale competities en kampioenschappen. En met succes!

 

In de D categorie waren er vier deelnemende teams en vooraf leek één team van ESV Eindhoven er bovenuit te steken. Maar dat bleek niet zo makkelijk als gedacht! Alle vier de Rode Lopers boden sterke weerstand en hoewel Bas en Elof zich gewonnen moesten geven tegen (nationale) topspelers, bleek Jens vrij eenvoudig te winnen en had Cas een zeer interessante partij. In een stelling die over en weer ging, draaide hij stiekem de duimschroeven aan en hoewel niet alles werd gezien (zie onderstaand: hoe kan Cas met zwart een stuk winnen?) maakte hij het mooi af. Een 2-2 als start! 

 In de tweede ronde werd er een zakelijke 3.5-0.5 overwinning gehaald, waardoor de laatste ronde de beslissing moest brengen. Na een snelle 2-0 voorsprong, kon ons team al niet meer achterhaald worden en waren de andere twee verliespartijen misschien jammer, maar maakte de feestvreugde niet minder. Een mooie 2e plaats, plaatsing voor de Meesterklasse en Cas werd uiteindelijke team-scorer met 2.5 uit 3 partijen. Een goed resultaat!

 Het E team had het in de middag een stuk zwaarder. Voor velen was dit het eerste serieuze toernooi en met 10 teams in totaal werd het een zware middag. Enkele teams waren echt te sterk, maar ook hier won iedereen enkele keren met mooie mat zetten. Een leuke ervaring als team en met een 7e plaats deden ze het zeker niet onverdienstelijk! Helaas is dit niet genoeg om naar het NK te gaan (waar de Rode Lopers 2 jaar geleden zich nog liet gelden).

 

 

Dus nu gaat het D team op voor een tweede jaar in de Meesterklasse en tonen ze nogmaals aan te horen bij de topteams in Noord Brabant. Op 7 november vindt de halve finale plaats, locatie nog te bepalen en gaan we zien of er meer in het vat zit!

Ronde 1: ESV  x Rode Lopers 

Ronde 2:  Rode Lopers  x Best Moves B

Ronde 3: Best Moves A x Rode Lopers 

 

Contact Informatie

Secretaris@esvrodelopers.eu

postbus 4037
4900CA Oosterhout NB
Nederland

Afmeldingen gaan via
vrijdagavond@esvrodelopers.eu