Schaken in activiteitencentrum Dommelbergen: op vrijdagavond met schaakvereniging Rode Lopers.

Na een zoektocht van enkele maanden, zijn we vrijdag 25 september 2020 begonnen met schaken op onze nieuwe locatie, activiteitencentrum Dommelbergen, Arkendonk 90 te Oosterhout. Met 16 jeugdleden en 12 senioren was er gelijk een goede opkomst. Door de Covid-19 pandemie zijn we helaas enkele leden kwijtgeraakt. Deze eerst avond besloten we voor zowel  de jeugd als voor de senioren een mini-toernooi te houden. Niet om de prijzen, maar gewoon om er weer in te komen, we hadden we elkaar al sinds maart 2020 niet meer gezien, ruim een halfjaar. Het was alsof we elkaar gisteren voor het laats zagen en de sfeer zat er gelijk goed in. Enkele van onze jeugdleden begonnen tussen de partijen door, boeken te lezen uit de aanwezige bieb, geweldig toch?
En wat een prachtige nieuwe locatie is activiteitencentrum Dommelbergen. Wow!

De jeugdleden speelden 3 partijen van 10 minuten per persoon per partij, de senioren 2 wat langere partijen. Anderhalve meter afstand houden, handen ontsmetten, schaakborden en -stukken ontsmetten, … is vanzelfsprekend in deze periode. Gelukkig hield iedereen zich hier keurig aan. Na het schaken werd er weer volop nagedacht en gediscussieerd over het komende seizoen en zo rond 23:00uur, de jeugdleden die met de senioren meespelen vertrekken uiterlijk 22:15uur, zo rond 23:00uur dus en na een paar biertjes werd er ook volop gefilosofeerd over allerlei levensvraagstukken en werd het weer vanouds gezellig. Rond 23:45u gingen we op huis op aan. Al heb ik wel iemand horen roepen, dat ‘ze zou blijven slapen’, wie was dat ook al weer Benthe …?

 

Voor op onze website heb ik een artikel geschreven over het meest krankzinnige Dame-offer in de schaakgeschiedenis. De bij de meesten van ons totaal onbekende IM Rashid Nezhmetdinov speelde op de 12e zet het krankzinnige Dh4xLf6 en offerde hiermee zijn dame. De partij is na te spelen op onze website. Rode Lopers bestaat 11 jaar en heeft 42 leden, waarvan 30 jeugdleden en schaakt iedere vrijdag bij:
Activiteitencentrum Dommelbergen, Arkendonk 90 te Oosterhout
Jeugd: 18:45-20:30u schaaklessen en competitie
Senioren en jongvolwassenen: 18:30-00:15u competities (en extra’s)
Informatie over onze schaakvereniging: secretaris@esvrodelopers.eu
website: http://www.esvrodelopers.eu/divi/

Contact Informatie

Secretaris@esvrodelopers.eu

Speellocatie:

Activiteitencentrum Dommelbergen
Arkendonk 90
4907 XP Oosterhout

Hoofdingang aan de kant van het winkelcentrum

Postadres:
postbus 4037
4900CA Oosterhout NB
Nederland