Schaken is fun!

Esv Rode Lopers is een jonge schaakvereniging in Oosterhout. Rode Lopers is opgericht in september 2009. Sindsdien geven wij les aan kinderen, ouders, beginnende en ervaren schakers, iedere vrijdagavond, van 19:00 tot 20:30, in het Wijkcentrum Dommelbergen in Winkelcentrum Arkendonk. Daarna organiseert Rode Lopers andere schaak-gerelateerde activiteiten gericht op volwassenen en de oudere jeugdleden.

Een club voor leden, maar vooral door leden, onder het motto: ‘vrijwilligheid is geen vrijblijvendheid’. En zoals ‘de interne competitie het hart van een vereniging is’, zo ‘heeft de jeugd de toekomst’. Eén van de doelstellingen is dan ook, om de jeugd op een goede en natuurlijke manier door te laten groeien naar de senioren.

(Beter) leren schaken

Wij vinden de continuïteit in de schaakwereld en in onze club belangrijk en daarom organiseren wij als schaakvereniging verschillende activiteiten (binnen en buiten de club!) om het schaken te promoten. Zo zijn wij de enige vereniging in Oosterhout die naast les aan kinderen ook les biedt aan jongeren, ouders en senioren. Daarnaast organiseren wij speciale trainingsavonden in schaken voor ieder niveau. Iets unieks wat bijna geen andere schaakvereniging in Nederland doet.

Wij doen aan ‘schaken in de breedte’, dat wil zeggen dat we zoveel mogelijk Oosterhoutse kinderen met hun ouders aan het schaken willen zetten. Schaken is een gezelschapsspel, zeker als het wat sneller gespeeld wordt. Kom met uw kind(eren) bij ons schaken; vóórkennis is niet vereist, wij leren u het spelletje wel.

 

Competities

Voor de meer serieuzere schakers onder ons biedt esv Rode Lopers competitie-elementen binnen de club. Rode Lopers heeft een Interne Competitie waar zowel de senioren als de jeugd mee mag doen. De Interne Competitie is het hart van de club, de winnaar is de clubkampioen. Daarnaast zijn er ook speciale avonden met andere speeltempi en/of schaakregels.

Voor de jeugd organiseert esv Rode Lopers de Najaars- en voorjaarscompetitie en de snelschaakcompetitie. Daarnaast organiseren we door het jaar een leuke schaakactiviteiten.

 

Gezelligheid!

Esv Rode Lopers heeft gezelligheid hoog in het vaandel staan. Kernwaarden binnen onze vereniging zijn dan ook Bourgondisch (vooral gastvrijheid), sportiviteit, respect voor ander meningen én teamgeest. Deze teamgeest komt dan ook tot uiting in de verschillende teams die Rode Lopers heeft. In de afgelopen jaren speelde een team mee in de regionale avondcompetitie.

 

 

Een kijkje nemen?

Dat kan! Binnenlopen kan altijd!

Wij begrijpen dat binnenlopen bij een voor u nog vreemde groep soms een grote stap kan zijn, daarom organiseren wij ook regelmatig inloopavonden (zie kalender), bent u er bij?

Voor vragen of contact: voorzitter@esvrodelopers.eu of secretaris@esvrodelopers.eu

Contact Informatie

Secretaris@esvrodelopers.eu

Speellocatie:

Activiteitencentrum Dommelbergen
Arkendonk 90
4907 XP Oosterhout

Hoofdingang aan de kant van het winkelcentrum

Postadres:
postbus 4037
4900CA Oosterhout NB
Nederland