Update avondcompetitie; ronde 7 van de 7 voltooid.. nog twee te gaan?!

Afgelopen maandag togen er weer vier man richting verre oorden in Brabant om deel te nemen aan de avondcompetitie. Dit jaar is de planning flink verstoord, waardoor we nu al bij de zevende ronde uit zijn gekomen. Deze zou als toetje moeten gelden, maar echter zijn er nog wat inhaalwedstrijden te gaan dus zien we dit ook wel als de vijfde ronde.. enfin.

Teamleider Lars was al enkele weken bezig het team samen te krijgen en had moeite door de drukke agenda’s van de vaste spelers. Het verlossende telefoontje/appje in de dagen voor de wedstrijd zorgden voor een volledig team van 4 personen, die moedig de sluwe vossen van RSG in Roosendaal tegen zullen komen. En hoewel invallers Bas en Martin al (naar eigen zeggen) jaren geen externe wedstrijden hadden gespeeld, was er van enige roestvorming geen sprake.

Dus 20:00 uur 3 personen aanwezig, klaar om te beginnen. Ja Marijn is later, die stond op de stoep van die andere Roosendaalse schaakclub, maar dat was overkomenlijk. De tegenstander miste ook nog een speler en hier was er meer schrik of deze wel op zou dagen. Want dat onze Martin, na al die moeite, NIET zou gaan schaken was totáál geen optie voor deze teamleider. Druk overleg, omgegooide indelingen en al kon na enkele minuten weer in de prullenbak toen de vierde speler aan tafel kwam. Gelukkig, volle bak, we gaan er voor!

Veel bekende gezichten ook; we hebben in de afgelopen jaren vaker tegen deze club gespeeld. Een snelle blik in het archief liet mij de volgende uitslagen zien:

Jan 2016: 2.5-1.5 winst
Okt 2017: 3.5-0.5 winst
Sep 2018: 3.5-0.5 winst

Een leuk staatje, maar na zo een lange corona-droogte is het altijd oppassen! En dat hebben we geweten..

Een korte blik tijdens het eerste uur toonde nog weinig vreemds. Marijn op bord 1 schoof het bord dicht, Lars op bord 2 vond dit ook wel leuk, terwijl Bas op bord 3 wat behoudender speelde en Martin op bord 4 à tempo de zetten eruit gooide. Toen ging men wat meer in de denktank zitten en probeerde kleine voordeeltjes te behalen. Of juist niet..

De tegenstander van Bas verbruikte wel heel veel tijd, maar had toch een mooi loperpaar en de beste winstkansen. Bas bood maar remise, want snelschaken (15 zetten binnen 3 minuten) kunnen we op de club ook doen en de tegenstander ging hier maar mee akkoord. Martin had al wat remiseaanbiedingen ontvangen, maar ik gaf aan dit aan hem zelf te laten. Martin probeerde nog wat, maar in een eindspel kwam ook hij niet verder. Tussenstand 1-1. Ondertussen braken bij ondergetekende verschillende pionnen door en waar de tegenstander de beste winstkansen zou hebben (of in ieder geval remise), zorgde een misrekening voor een pion aan de overkant waarna gelijk opgegeven werd.

2-1 voorsprong, was dit te behouden? Zo zag het er wel naar uit, want Marijn had al enkele pionnen gegraaid van het bord en hoefde zich weinig zorgen te maken. Tot het moment dat die ene randpion van de tegenstander vrijuit door kon gaan lopen. Dát is pijnlijk en de tegenstander wist hier goed gebruik van te maken. 2-2 eindstand, tevredenheid bij beide kampen.

RSG-uit, altijd leuk in dat café. De bittergarnituur is een leuke geste, misschien moeten wij ook maar zo gastvrij worden.

RSG BRatingESV Rode Lopers ARatingRonde 7
Laar van de, A.J.M. (André)1571Koot, M. (Marijn)15861 – 0
Smits, C.I. (Jacques)1593Wageningen van, L. (Lars)17660 – 1
Kloosterboer, N.C.W. (Nico)1604Buytenhek, B. (Bas)1400½ – ½
Rockx, F.M.M.M. (Frank)1555Paans, M. (Martin)1241½ – ½
Gemiddelde Rating:1581Gemiddelde Rating:14982-2

Contact Informatie

Secretaris@esvrodelopers.eu

Speellocatie:

Activiteitencentrum Dommelbergen
Arkendonk 90
4907 XP Oosterhout

Hoofdingang aan de kant van het winkelcentrum

Postadres:
postbus 4037
4900CA Oosterhout NB
Nederland