Ronde 3 van de avondcompetitie: een zware dobber

Net voor de meivakantie werden de Rode Lopers nog even genoodzaakt een uitgestelde ronde in de avondcompetitie in te halen. Prima, gaan we doen, maar waar moet je toch al die spelers vandaan halen? School, tentamens en andere plannen noopten te gaan zoeken naar invallers en in supersub Martin en Bas werden deze gevonden door de teamleider. In combinatie met vaste spelers Guy en ondergetekende, zou men naar het verre Oisterwijk togen om de plaatselijke club in een gemoedelijk café te bestrijden. Na een kort onthaal waanden we ons in vervolgen tijden, van bruin café tot de biljarters en de schakers die in een achterzaaltje zo stil als mogelijk probeerden de punten binnen te halen.

Helaas voor de onzen ging de avond niet helemaal soepel. Martin liet echter zien hoe hij op zijn best is; de tegenstander overrompelen en de pionnen richting de overkant. De tegenstander deed nogal wat materiaal in de aanbieding wat Martin niet kon weerstaan. In een eindspel met een voorsprong van een toren en 3 pionnen (!) weigerde de tegenstander lang te capituleren. Een makkelijk vorkje van pion tegen koning en toren gaf wel snel de genadeslag en binnen het uur kon Martin zijn punt bijschrijven.

Guy had het onverwacht zwaar op bord twee tegen een jonge tegenstander. Het blijkt wel weer dat ratings niets zeggen want deze speler vloog à la Martin naar de keel van Guy en liet zijn paarden dansen over het veld. Pionnen gingen er van af en de open damevleugel zorgde voor een zwaar gelach voor de onzen. Guy, niet helemaal fit, gaf al aan dat het er gewoon niet in zat vandaag. 1-1. Ikzelf op bord 1 had de op papier zwaarste tegenstander en merkte dat het spel bij de tegenstander wel érg soepel ging. Na 10 zetten begonnen de donkere wolken al te verschijnen, een vervelende pion kwam gevaarlijk dichtbij en na tegenstribbelen wist ik al wel hoe laat het was: 1-2.

Dan maar verder naar Bas. Bas, die niet houdt van lange partijen en meer voor de gezelligheid speelt. Bas, die voor 22:30 wel klaar hoopte te zijn en de stelling dicht had gezet. Bas, die een pion achterstond maar deze stelling zeer sterk verdedigde. De tegenstander sloeg verschillende remise aanbiedingen af, maar ook hij kon geen ijzer met handen breken. Iets voor 23:30 werd alsnog de vrede getekend. Dan komen alle toeschouwers wel aan met winstmogelijkheden in allerlei varianten, maar probeer dat maar eens te zien na al die uren achter het bord. Eindstand 1.5-2.5, de tegenstander blij door de eerste winst en wij druipen maar weer af naar het Oosterhoutse. De plek waar we in de laatste ronde de mannen/vrouwen van King D welkom gaan heten en misschien wel onze tweede plaats kunnen verdedigen..

SV Oisterwijk ARating ESV Rode Lopers ARating
Loy van, H.G.M. (Rick)1963Wageningen van, L. (Lars)17661 – 0
Haas de, T. (Tristan)1476Henckens, E. (Elof)16181 – 0
Wolf de, R. (Rob)1432Buytenhek, B. (Bas)1400½ – ½
Hess, P. (Peter)1374Paans, M. (Martin)12410 – 1
Gemiddelde Rating:1561 Gemiddelde Rating:15062½-1½

Contact Informatie

Secretaris@esvrodelopers.eu

Speellocatie:

Activiteitencentrum Dommelbergen
Arkendonk 90
4907 XP Oosterhout

Hoofdingang aan de kant van het winkelcentrum

Postadres:
postbus 4037
4900CA Oosterhout NB
Nederland