Toernooien in de meivakantie; de Rode Lopers on tour!

Met het begin van de meivakantie en het einde van veel coronaperikelen, kunnen veel toernooien weer opgestart worden en live aan het bord gespeeld worden. In de afgelopen weken weken werden al wat kleinere toernooien afgewerkt, zoals de Baronie Cup in de regio, maar afgelopen weekend stonden de Brabantse Pupillenkampioenschappen en de Brabantse Snelschaakkampioenschappen voor de jeugd op het programma. Bij de Pupillendag hadden de Rode Lopers dit jaar geen deelnemers, terwijl in het verleden wel enkele jonge spelers (t/m/ 9 jaar) hebben meegespeeld. Hopelijk kunnen we in de komende jaren weer veel nieuwe gezichten verwelkomen voor deze wedstrijden!

Bij de snelschaakkampioenschappen speelden er drie Rode Lopers mee. Armin in de D categorie (t/m/ 12 jaar), Cas en Ot in de C categorie (t/m 14 jaar). Ot had zich per ongeluk in een hogere groep ingeschreven, aangezien hij ook nog mee had mogen doen in de D categorie. Wel leek het alsof de jongere categorie sterker bezet was..

Allen schoten uit de startblokken in de ochtend en allen stonden bij de lunch in de top 5. Cas bevond zich op de tweede plaats op maar een half punt achterstand van de koploper. Wat er gebeurd is zal niemand weten, maar in de middag werden de matnetten minder goed gevonden en ook de klok werd vaker dan gewenst een tegenstander. Veel wedstrijden gingen verloren en de onderlinge partijen tussen Ot en Cas eindigden in een 2-0 overwinning, waarna Ot ineens het podium dichterbij zag komen. Cas begon zich als afleiding maar te richten op het onofficiële WK stukken opzetten, waarmee hij nog een kleine prijs mee naar huis kon nemen. Achter het bord konden Cas en Armin niet meer het podium bereiken maar speelden alsnog naar de overwinning in de laatste ronde. Ot lag toen nog gedeeld 2e met 4 anderen, die nog tegen elkaar moesten spelen. Waar Ot met 2-0 won, morsten de concurrenten punten waardoor hij uiteindelijk alsnog 2e is geworden! Een mooi resultaat voor zijn eerste échte toernooi, hoewel hij tijdens de Schoolschaakkampioenschappen (1e van de regio, 4e van Noord Brabant) al had lieten zien heus wel een goede pot te kunnen schaken.

En zo kon men na een lange dag met veel schaakpartijen weer naar huis. Op naar de andere toernooien die er nog aan komen terwijl wij richting het einde van het seizoen kruipen. Volgende stop: 1 mei bij SV Staunton in Etten Leur; Brabant Grand Prix!

Een trotse Ot rechts met de tweede prijs (fotos: Ad Bruijns)
Armin (rechts) maakt zich weinig druk om de tijd (fotos: Ad Bruijns)