Rode Lopers op de Brabantse Kampioenschappen

De kerstvakantie is traditioneel de periode voor de Brabantse Kampioenschappen bij de jeugd. In de C, D en E categorie spelen veel kinderen voor de plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Deze wedstrijden zijn sterk bezet en de laatste jaren doen ook Nederlandse kampioenen hier aan mee! Dit jaar besloten Jens (C) en Ot (D) mee te doen en te laten zien wat ze achter het schaakbord konden.

de C categorie speelden twee dagen na kerst, waarbij een groepje van 15 kinderen mee deed. Veel spelers zijn zelfs jonger dan de vereiste max. 14 jaar oud, dus konden naderhand ook nog meedoen met andere toernooien. Jens had het moeilijk op de eerste dag tegen de veel sterkere jeugdspelers, die zelfs bij onze interne competitie voor de volwassenen mee kunnen doen voor het podium! De tweede dag begon met een vrije ronde, dus een gratis punt, waarna ook in de volgende ronde een gelijkwaardige tegenstander verslagen werd. 50% score met 3 uit 6, zat er meer in? Helaas moest hij in de laatste ronde tegen een topfavoriet en verloor deze partij vrij snel. Een score van 3 uit 7 leidde tot een 11e plaats, zelfs rond de verwachting!

Afgelopen weekend speelde Ot dan weer mee in een categorie lager, t/m 12 jaar. Deze groep was zeer groot en veel kinderen zijn gewend mee te spelen op de Nederlandse Kampioenschappen. Ot liet zich niet van de wijs brengen en weerde zich kranig tegen de sterke spelers. Na een snelle winst in de eerste ronde, liet hij de winst in de tweede ronde liggen. De derde ronde werd weer mooi gewonnen tegen een bekende van de Baronie Cup en in de vierde ronde verloor hij van de lager geplaatste (maar uiteindelijk zeer sterk op de 3e plaats!) Lennart. De tweede dag begon gelijk weer goed met een snelle, duidelijke overwinning waarbij Ot prima wist hoe hij een sterke vrijpion op de zevende rij kon gebruiken om ondertussen pionnen te slaan. Helaas leek daarna de koek op; een verlies tegen de sterke Arish kwam hij niet meer de boven in de laatste ronde waarmee ook Ot op 3 punten kwam uit 7 wedstrijden. Gedeeld 11e, stevig in de middenmoot, een prima prestatie!

Er komen natuurlijk nog veel meer toernooien aan, variërend in sterkte en daardoor geschikt voor allerlei spelers! Graag aanmelden via de secretaris of bij Lars en Guy, die je daarnaast ook kunnen informeren over deze toernooien!

Contact Informatie

Secretaris@esvrodelopers.eu

Speellocatie:

Activiteitencentrum Dommelbergen
Arkendonk 90
4907 XP Oosterhout

Hoofdingang aan de kant van het winkelcentrum

Postadres:
postbus 4037
4900CA Oosterhout NB
Nederland