Update Interne competitie; nieuwe gezichten en Marijn cruisend richting het einde

Afgelopen vrijdag is de interne competitie weer begonnen, na een stop van enkele weken i.v.m. carnaval. Aangezien de Rode Lopers ook een uitwedstrijd speelden voor de avondcompetitie, misten we wat vaste deelnemers. Gelukkig waren er wat oudere jeugdschakers die graag door willen stromen en serieuzere partijen willen spelen. Op deze manier konden deze jongens laten zien wat ze leren bij de lessen!

De klapper van de avond was de wedstrijd tussen Daan en Lars, waarbij Lars in de zoektocht naar de eerste plaats met niets minder dan remise genoegen zou moeten nemen. Een zeer kalme partij hielp hier niet en Daan zette de partij vrij kalm op. Onnauwkeurigheden van Lars werden niet echt afgestraft en na afruilen van veel stukken vond hij het wel prima; er zat weinig muziek in de stelling dus een remiseaanbod werd door Daan gretig geaccepteerd. Misschien zat er meer in de partij, maar op deze manier bloedde het snel dood. Lars blijft dan wel ongeslagen, maar de achterstand op Marijn liep op daar deze voor de club afwezig was. Hierdoor blijft Marijn nog altijd bovenaan staan.

Andere partijen duurden wat minder lang; Jason zag een stikmat van Niek over het hoofd en moest hoofdschuddend zijn nederlaag accepteren. Creston kon in zijn eerste partij tegen Diederik goed weerstand bieden en tikte het rustig uit na veel fouten van Diederik. Het eerste punt was binnen! In de laatste partij tussen nieuwkomers Fayne en Jens werd er goed gebruik gemaakt van de tijd die beiden hadden, maar had het wat stiller mogen zijn aan het bord. Fayne was vrij enthousiast, met name toen hij een mooie combinatie op het bord kreeg. Zijn stukker waren veel actiever en konden de koning mat zetten. Ook voor Fayne dus het eerste punt!

Hopelijk zullen we allen komende week ook weer terugzien in de seniorencompetitie. Langzaamaan druppelen steeds meer leden door vanuit de jeugdcompetitie én mogen we ook nieuwe leden verwelkomen (zowel jeugd als senioren). Een mooie pluim voor al het werk wat we op vrijdagavond verzetten!

Oh en helaas ging de avondcompetitie verloren met 0.5-3.5; SG King was écht een maatje te groot voor ons team. We kunnen revanche nemen over drie weken thuis tegen RSG uit Roosendaal!

Contact Informatie

Secretaris@esvrodelopers.eu

Speellocatie:

Activiteitencentrum Dommelbergen
Arkendonk 90
4907 XP Oosterhout

Hoofdingang aan de kant van het winkelcentrum

Postadres:
postbus 4037
4900CA Oosterhout NB
Nederland