Baronie Cup seizoen 2023; Rode Lopers nemen prijzen mee naar Oosterhout!

Afgelopen zondag werd in Zundert de laatste dag van de Baroniecup afgesloten met een sterk einde voor de Rode Lopers. Na een goed seizoen met veel verschillende dagen, georganiseerd door de verschillende clubs in de regio, konden enkele spelers van de Rode Lopers laten zien wat ze allemaal hebben geleerd dit seizoen!

Dit seizoen speelden er weinig Rode Lopers mee in de categorie Stap 1, een mix van beginners en spelers die al wat langer in stap 1 spelen. Vanuit de Rode Lopers speelde dit seizoen Justin verdienstelijk mee en verbeterde zich met ieder toernooi. Tijdens de laatste drie keren haalde hij zelfs het podium en hierdoor kon hij, naast de tweede plaats in Zundert, ook de 3e plaats meenemen voor het gehele seizoen! Een mooie prestatie die hij hopelijk mee kan nemen naar de stap 2 groep in het aankomende seizoen.

In de groep Stap 2 was dit seizoen Armin ongenaakbaar en reeg de overwinningen aaneen. Vrijwel altijd stond hij op de hoogste trede op het podium en voorafgaand aan de laatste middag in Zundert was hij al zeker van de eerste plaats in het klassement. Ook hier mag hij komend seizoen laten zien hoe dat in de hoogste groep zal gaan! Andere deelnemers, die één of meerdere keren hebben meegespeeld, zijn Emir, Creston, Fayne en Siyar. Deze zullen komend seizoen laten zien, naast hopelijk veel andere spelers, wat ze allemaal leren in stap 2.

In de hoogste groep, vonden we vaak het hoogst aantal deelnemers van de Rode Lopers. Deze die-hards kennen het spel, weten al jaren hoe ze moeten spelen en kunnen zich meten met de beste jeugdspelers uit de regio. Verschillen waren vaak klein, maar Ot kon zich vaak laten zien en pakte regelmatig het podium mee. Tijdens de laatste middag werd hij helaas vierde, maar hij had genoeg punten verzameld om in het eindklassement de derde plaats in te nemen! Een superprestatie, net als Jens die verdienstelijk zesde is geworden. Andere Rode Lopers speelden helaas te weinig mee om hoog te eindigen in het klassement, misschien volgend jaar?

Het was weer een fantastisch seizoen met veel deelnemers, waaruit wel het enthousiasme blijkt van jeugdschaak in de regio. Deze zondagmiddagen zijn voor veel kinderen de eerste serieuze stappen met toernooien en de opzet is laagdrempelig, wat leidt tot leuke dagen en gelijkwaardige tegenstand. Nu onze jeugdvereniging zo hard groeit, zie ik volgend seizoen zeker meer deelnemende Rode Lopers!

Contact Informatie

Secretaris@esvrodelopers.eu

Speellocatie:

Activiteitencentrum Dommelbergen
Arkendonk 90
4907 XP Oosterhout

Hoofdingang aan de kant van het winkelcentrum

Postadres:
postbus 4037
4900CA Oosterhout NB
Nederland