Avondcompetitie Rode Lopers: 5 uit 5!

Afgelopen donderdag, na de carnavalsfestiviteiten, togen enkele Rode Lopers naar Rijen voor de vijfde ronde van de avondcompetitie. Het was lastig een volledig team samen te stellen maar gelukkig kon Martin als supersub invallen, waarvoor dank. In een pastorie, gelegen naast de kerk, werden we in een klein gemoedelijk zaaltje verwelkomd. Goedkoop drinken, krakende vloeren; alles voor een rustieke avond. We begonnen op tijd en probeerden op deze manier eens op tijd thuis te zijn.

Op bord twee speelde Elof tegen een generatiegenoot. Zijn tegenstander Gyan speelt net als Elof veel mee bij plaatsingswedstrijden en op papier waren de mannen aan elkaar gewaagd. Er werd al snel afgeweken van de theorie en Elof maakte de stelling zeer scherp. Hij bleek iets beter te rekenen bij een dame offer; Elof’s dame werd geslagen, maar hij won deze uiteindelijk terug na een mooie combinatie met een promoverende pion rond zet 15! Een toren voorsprong werd goed verdedigd en binnen het uur stonden we 1-0 voor.

Op bord vier had Martin het zwaar tegen zijn sterkere tegenstander. Veel stukken gingen van het bord, maar de tegenstander nam ook wat pionnen mee. Dit werd Martin te veel en helaas een 1-1 tussenstand. Op bord 1 ging het wel crescendo; ondergetekende sloeg op zet 21 pas de eerste stukken en besloot tot een wurggreep op het bord. Zie onderstaand bijvoorbeeld de stelling na zet 20:… Pc8:

Niet veel later stortte de stelling van zwart in, na een wanhoopsoffer op h3. 2-1 tussenstand, nog een half punt te gaan! Niek speelde solide op bord 3 en had te maken met een sterk paard tegen zwakke loper. Zijn pion op de h-lijn leek dreigend en de tegenstander moest dames afruilen om de stelling te redden. Echter kwam Nieks toren binnen, pakte wat pionnen en won uiteindelijk degelijk. 3-1 eindstand, 100% score voor het team én voor topscorer Niek!

Contact Informatie

Secretaris@esvrodelopers.eu

Speellocatie:

Activiteitencentrum Dommelbergen
Arkendonk 90
4907 XP Oosterhout

Hoofdingang aan de kant van het winkelcentrum

Postadres:
postbus 4037
4900CA Oosterhout NB
Nederland