Jeugdschaak op een warme zondag in mei

Afgelopen zondag speelden enkele jeugdleden mee aan twee verschillende toernooien in Roosendaal. Op de locatie vonden de Brabantse snelschaakkampioenschappen plaats en de jongste jeugd speelde de Brabantse Pupillendag, voor kinderen in de leeftijd t/m 9 jaar oud. Er was een flinke delegatie aanwezig van de Rode Lopers; Creston, Fayne, Armin en Jeffrey schaakten 13 potjes van 5 minuten per persoon in de gecombineerde ABC groep, Jayden en Sophie speelden er zelfs 14 in de DE groep! Het is een lange dag van veel schaken, weinig rust tussendoor en er kan van alles gebeuren op zo een dag. Op de clubavond wordt er regelmatig snelschaak gespeeld tussen de leden, maar nu hadden ze te maken met sterke tot zeer sterke tegenstanders. Prima noteringen waren er met een 4e plaats voor Jayden in de D categorie en een 6e plaats voor Sophie, en dat voor iemand uit stap 1! In de ABC groep hadden Creston, Fayne en Jeffrey het zwaar maar konden toch enkele winstpartijen noteren. Armin hield zich knap staande en wist in de gecombineerde groep op de 4e plaats te eindigen, maar dat was voldoende voor de 1e plaats in de C categorie! Zeer goed gedaan allemaal.

Tijdens de pupillendag gaat het er heel anders aan toe; veel meer tijd op de klok, tegenstanders die zowel langer schaken als redelijke beginners en Chester en David (beiden nog stap 1) probeerden 9 rondes lang zich te plaatsen voor de Nederlandse Pupillendag. Beiden hadden een prima start en David reeg de overwinningen aaneen. Chester begon goed maar had het na de lunch een stuk moeilijker, waardoor hij met 3 punten op de gedeeld 7e plaats eindigde. David leek te eindigen als ‘best of de rest’ met zeer sterke tegenstanders boven hem, maar kon in de laatste ronde zijn tegenstander Pomme verrassen waardoor hij zelfs 3e is geworden achter Tim (nr 7 van Nederland in 2023) en Pomme (nr 2 van Nederlandse meisjes in 2023!). Misschien is dit zelfs genoeg om mee te doen aan de Pupillendag in juni? Een fantastisch resultaat en hopelijk heeft iedereen veel plezier gehad op deze dag!

De Rode Lopers in Roosendaal!

Alle uitslagen zijn te vinden via https://chess-results.com/tnr938949.aspx?lan=17&art=1&fed=NED

Contact Informatie

Secretaris@esvrodelopers.eu

Speellocatie:

Activiteitencentrum Dommelbergen
Arkendonk 90
4907 XP Oosterhout

Hoofdingang aan de kant van het winkelcentrum

Postadres:
postbus 4037
4900CA Oosterhout NB
Nederland